Homemade Pan Cake


Ok...ok... the syrup is bad for me, I know... but what the heck hehehe...sekali sekala maaa... So it was Saturday and I craved for some homemade pancake@lempeng - this is Ka'ngah's recipe and the colours? Ahahaha that's my trade mark. Saja je suka-suka untuk seronok makan.

Pancake yang Sudah Tentunya Lazat Menjilat Pinggan

Memang senang je nak buat pancake@lempeng ni... and besides, you can add onions or grated coconut - also Ka'ngah's recipe - I like 'em plain.

Kalau la teringin kan, here's how to prepare it:

Tepung gandum (suka ati ler nak banyak mana - the more the merrier)
Telo
Air
A little salt and sugar kalau mau
Colouring kalau nak dunia anda berwarna mwarni hehehe


Adunan Pancake@Lempeng

Bancuh ke semua bahan tadi (just make sure adunan tak berketul) dan masak dalam kuali - kalau ada kuali leper macam kat gerai burger tu lagi bagus. Kalau kuali biasa pun ok gak, boleh agak-agak saiz dan shape pancake anda - sesuai kalau ada tetamu hehehe. Enjoy!



Masak ni kejap je, jangan lelama nanto hangus pulak... dan kalau ada kaler brownish pun dah tak cantik kan? Penat je nanti letak colouring lawa-lawa...

I'm reading: Homemade Pan CakeTweet this!

4 comments:

CATZ said...

mak aihhh..berwarna warninya lempeng awak ye kal el..
sungguh le comel lempeng2 mu iteww...
sellalu je catz wat lempeng..tak permnah lak terpikir nak bubuh kaler....hhihihihi...good job!!

p/s: lempeng mkn dgn sambal pun sedapppp

Kal El said...

ha ah la... makan ngan sambal sedap sangat! My auntie selalu buat for breakfast dulu... Haaa nanti kalau Kal El buat kueh suji Kal El letak gambar ek... pun kaler kaler heheheh

Kembara Musafir said...

dahsat... dahsat....!! errr, are you really taking care of your food intake....? mcm sama geng with my mom jer....? semua kasi pulun abih bagus2 punya...!! sugar level belakang cerita...

Kal El said...

Heheheh i believe in eating everyting, i mean everything and anything but in moderation and ubat mesti jangan lupa amik...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger