Hui Masakan CIna Muslim, Bukit Antarabangsa


There are many posters and buntings promoting this new eatery in Bukit Antarabangsa near Atheneum Condo. Kalau hari-hari lalu nampak advertisement yang sama, who wouldn't want to try their food lah? The adverts read: Hui Masakan Cina Islam - wah Chinese food and halal some more!

Vietnamese Beef Rice

KN ordered the Vietnamese Beef Rice - err Vietnamese? I thought it's Chinese food... sama ke? And dissapointingly the menu was very limited. Agaknya dia ni baru nak belajar masak and most of the lauk available was beancurd and stew. Hmmmm...

Lemon Chicken and Sunny Side Up

So, I ended up ordering telur mata kerbau and lemon chicken (cut into fillets and it was dry, macam takde lemon pun)

Beancurd and White Rice

I also orderded Bean Curd (which looked more like scrambled egg), all of them to b eaten with white rice - honestly, the food was tasteless, nasib baik ada semangkuk cili padi and kicap that saved the day. Ada la rasa akhirnya.

KN's Watermelon Juice and My Lime Juice

Well, I think this restaurant needs to do more research on the menu and the cook definitely needs to do some food tasting session - he or she tastes it first la before selling to the public. Even the drinks were tasteless... KN had watermelon juice (lebih air, watermelon seinci aja agaknya) and mine, limau ais which tasted like plain water with lime.. aiyooo yo, teruk la cenggini. ..


I'm reading: Hui Masakan CIna Muslim, Bukit AntarabangsaTweet this!

2 comments:

Catz said...

org nampak berniaga makanan ni mcm bisnes yg senang dan menguntungkan serta boleh survive walau ekonomi gawat..so..ramai yg kata...berniaga mknn lah bagus...gawat ke..tak gawat ke...org tetappp makan... sebab tuh ramai yg buka restoran.. tapi derang lupa...bhw kualiti masakan itu penting supaya org keep coming, as for me, i dont mind to pay extra kalau mknn sedap dan berbaloi...tapi berdasarkan review, saya rasa mcm tak lama je jangka hayat kedai ni...
saya rasa sebelum buka restoran, one of the most important thing is menu. kena ada menu yg pelbagai, SEDAP, UNIK, dan kena carilah cook yg betul2 boleh masak sedap..yg kisah dgn kualiti masakan...sure pelanggan dtg berduyun..saya rasa tempat mkn ni org malaysia tak kisah sgt..gerai tepi jalan pun org beratur nak makan kalau sedapppp!!!

Kal El said...

very true catz, indeed very true! This particular restaurant, dia punya advert memang merata sekitar Bukit Antarabangsa. Walaupun terletak di ceruk puncak bukit namun publisiti memang baik - dan siapa pula tak terliur mendengar atau mengetahui adanya masakan cina yang halal? Like you said, the menu memang menghampakan. I just hope they'll improve real soon so that tak perlu gulung tikar gawat-gawat ni...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger