Dah Bayar Zakat Fitrah?

Just a friendly reminder to all my Muslim friends, jangan lupa tunaikan kewajipan membayar Zakat Fitrah. Setahun sekali dan hanya RM5.20 bagi penduduk Selangor. Untuk negeri-negeri lain boleh la refer to the rates in Cahya's latest Blog Post on the same.


For those yang teramat-amatlah sibuk, tak sempat pi Terawih dan bayar zakat kat mesjid (mana la tau kan aa orang cenggini), Pusat Zakat Selangor is open 7 days a week dan kalau tak leh jugak u can pay your zakat via Maybank2U.com ataupun through the MEPS FPX service at Lembaga Zakat Selangor website. It's easy nowadays sume pun can perform online c
uma hati tu je la mahu ke tidak buatnya kan. Kalau la tak bleh gak bayo ikut Internet ni, kalau pi sopping beli baju raya boleh kat shopping complexes tu, singgah-singgah la bayar zakat fitrah anda di amil yang setia menunggu di sana. I'm sure ada booths like previous years - I wouldn't know this year sebab tak sihat maka tak pi sopping pun raya ni.

Website LZS for e-zakat

Ni je la peringatan yang dapat Kal El berikan pada semua. Kalau bulan-bulan zakat pndapatan liat nak bayar, zakat fitrah setahun sekali ni langsaikan lah... untuk badan sendiri juga ya, InsyaAllah.

I'm reading: Dah Bayar Zakat Fitrah?Tweet this!

2 comments:

Kembara Musafir said...

dah... dah bayar dah...

Kal El said...

Alhamdulillah... skang ni senang pakai online pun boleh! Kan? Kan?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger | Blue Business Blogger